Namnet Manto kommer från staden där företaget grundades, Mantova, i norra Italien. Manto vill bevara det traditionella itelienska hantverket och har därför hela sin produktion i Italien. Designers väljer ut de finaste tyger, läder och detaljer för att sammanföra dom till ytterplagg av världsklass.

Handla

Aspesi

Det här Milanesiska märket startade 1969 av Alberto Aspesi och har sedan dess varit streetwear-modets bästa representant med sin mix av historia och innovativa material. Fullt av detaljer från historiskt korrekta till roliga gör Aspesi till en favorit i allas garderober.

Handla Aspesi

Barba

Som ett ungt företag, grundat 1988, är Barba Napoli lite kaxigare än sina konkurrenter med större kragar och mer innovativa texturer och färger, men fortfarande på rätt sida av mode och stil. Alltid mjuka i känslan, oavsett om det är en formell vit business-skjorta eller en svartröd flanell-skjorta.

Handla Barba

Begg & co

Alex Begg lade grunden 1866 för vad som blivit en av de ledande halsduk tillverkare. Nu med 150 års erfarenhet saktar inte denna jätte ner i strävan efter att vara det bästa som Skottland har att erbjuda, med sina hantverksmästares blandning av gamla och moderna tekniker för att säkerställa att halsdukarna är unika och av högsta kvalitet.

Handla Begg & co

Boglioli

Grundat av två bröder, Mario och Pierluigi, Boglioli har gjort sig ett namn för deras tvättade kavajer i material som bomull och kashmir och fenomenet ”nerdressat skräddat” började med dem.

Handla Boglioli

Bontoni

Passion, erfarenhet och kreativitet. De tre orden är vad som driver konstnärerna hos Bontoni och resultat är alltid unikt och extraordinärt, perfekt tillverkat för hand där enbart finishen tar tre dagar.

Handla Bontoni

Brunello Cucinelli

1978 startade Brunello Cucinelli sitt företag. Genom att färga kashmir i andra färger än den gällande trenden av naturfärger uppmärksammades han på marknaden. Med sitt säte i Solomeo producerar företaget idag plagg av absolut högsta kvalitet och med en ledigare stil. Lager på lager och en blandning av strukturer i de finaste materialen kännetecknar Brunello Cucinelli.

Handla Brunello Cucinelli

C.O.F.

Det här jeansmärket är ett resultat av att ha fört samman de bästa i sitt respektive område från tyger, färg och nit-tillverkning varför jeansen inte bara öppet redogör det, utan även skryter om det. Fantastisk tillverkning med väl uttänkta passformer blir ett par fantastiska jeans.

Handla C.O.F.

Caruso

Caruso började sin karriär som en tillverkare där man sydde upp kostymer, byxor och kavajer åt andra märken men har på senare tid börjat erövra modevärlden under ett eget märke. Deras fullkanvas-kläder med en klassisk italiensk passform och perfekta axlar visar med all tydlighet varför Italien helt enkelt gör det bäst.

Handla Caruso

Cesare Attolini

Kronjuvelen av det skräddade från Italien, Cesare Attolini arbetar enligt en simpel filosofi; ”Att alltid göra deras arbete seriöst utan enkla genvägar och vägra kompromissa”. Det här genomsyrar allt från tyger till snitt och det slutgiltiga resultatet och det är ingen överdrift när man säger att de är bäst.

Handla Cesare Attolini

E.Marinella

Tillverkare av de finaste slipsarna i världen tack vare rigoröst fokus på kvalitén av materialen som används och vårdandet av hantverket från innan ”fillers”, det enda som utgör en Marinella-slips är tyget och tråden som håller ihop den exemplariska seven-fold konstruktionen.

Handla E.Marinella

Fay

Fay skapades i mitten av 80-talet med ett produktsortiment av hög kvalitativa fritidskläder. Varumärket är känt för sin kvalitet, sitt hantverk, för förträffliga material och en noggrann uppmärksamhet på detaljer och dess höga funktionalitet. Alltid utan att ge avkall på stilen.

Handla Fay

Finamore

Familjeägda sedan 1925, Finamore Napoli är den näst äldsta skjorttillverkaren i Italien och lever efter mottot; ”The devil is in the details”. Detaljer som kragar, knappar och arminsättning görs alltid för hand och tygerna de använder är inget annat än det bästa.

Handla Finamore

Frank Clegg

Frank Clegg är erkänt som en av världens ledande konstruktörer och tillverkare av exceptionella lyx lädervaror. Grundat för mer än 40 år sedan. Idag leder Frank och hans söner ett världsberömt varumärke som uppskattas av kräsna kunder världen över.

Handla Frank Clegg

Gabucci

Det är under vårt egna märke som vi samarbetar med olika tillverkare i olika områden, i allt från kostymer till skor där fokus alltid ligger på bra stil till ett ingångspris, vilket gör  att fantastiska kläder blir tillgängliga för alla.

Handla Gabucci

Glanshirt

En del av slowear-familjen, Glanshirt tillverkar skjortor som ska bäras med ”absolute Casualness”, ekandes från det härliga 60-talet när lördagar inte innebar T-shirt, bara en mindre formell skjorta. Vintage till känslan men modern beträffande passformen.

Handla Glanshirt

Herno

Herno har tillverkat ytterplagg sedan 1948 och form och funktion har ständigt gått hand i hand. Herno kombinerar High-tech material som Gore-tex med kashmir och bomull och inget plagg gör avkall på varken stil, passform eller funktion.

Handla Herno

Incotex

Ett annat märke från Slowear-familjen; Incotex tillverkar byxor och gör det väl. En uppenbar avsmak för modevärldens ”slit-och-släng-mentalitet” visar sig i att Incotex tillverkar byxor med livslängd i åtanke, i både kvalitén och stilen.

Handla Incotex

Jacob Cohën

Jacob Cohen tillverkar lyxiga och sköna jeans där allt görs för hand där enbart det bästa tänkbara materialet får användas.

Handla Jacob Cohën

Lardini

Sedan märkets start 1978 har Lardini väldigt framgångsrikt lyckats kombinera traditionellt hantverk med användandet av innovativa material och en modern passform. Smalt, utan att vara tajt. Modernt, utan att vara galet. De startade även vågen av att dekorera kavajslaget, med smakfullheten intakt givetvis.

Handla Lardini

Loro Piana

Grundat 1924 som inte bara en i mängden av de bästa väverierna, utan Det bästa väveriet och har sedan dess bistått några av världens mest prestigefulla modemärken med tyger och material. För lite drygt 20år sedan började man även med en egen tillverkning av kläder i en tidlös italiensk design kombinerat med material i Vicunja-ull, Babykashmir och den mjukaste mocka ni kan tänka er.

Handla Loro Piana

Massimo Alba

Föddes 2006 med namnet av dess skapare, Massimo Alba handlar om minnen och vad våra kläder kan berätta. Gjort för hand i Italien med den högsta kvalitén som krav karaktäriserat av okonstruerat skrädderi, tvättade material och ledig lyx.

Handla Massimo Alba

Mazzarelli

En ödmjuk skjortmakare från staden Bari, lokaliserat på Italiens östkust, Mazzarelli erbjuder en ödmjuk prisbild utan att göra avkall på de handgjorde detaljer som handsydda kragar och axlar. Ödmjuk skjorta, ödmjukt pris.

Handla Mazzarelli

Orazio Luciano

Orazio Luciano erbjuder det främsta inom modern sömnadskonst. Dess ready-to-wear kollektion innefattar ett hantverk av högkvalitativa tyger med en modern touch som över åren blivit både erkänd och prisad av många prestigefyllda yrkesmän.

Handla Orazio Luciano

Orlebar Brown

”Skräddade shorts som du kan bada i”. Londonbaserade Orlebar Brown lanserades 2007 med ett skräddat fokus på badkläder och har snabbt etablerat sig som de bästa tillverkarna av badbyxor. Oavsett om det är badbyxor eller piketröjor så är det skräddade alltid närvarande.

Handla Orlebar Brown

Rota

Allt började 1962 med Ampelio Rota, som började tillverka byxor. Hans idé var enkel, att erbjuda vackert skurna, perfekt sittande byxor gjorda med de bästa av tyger.

Trots att 50 år har gått sedan starten så har Rota-produkterna inte förändrats. Varenda par byxor tillverkas i den företagsägda verkstaden i Fidenza nära Parma där varje steg i processen fortfarande övervakas av familjen Rota.

Handla Rota

Sunspel

Sunspel producerar lyxiga vardagsplagg. Det är vad de har gjort sedan 1860 och märkbart i allt de tillverkar även idag, oavsett om det är en tjocktröja i loopback-tyg eller en T-shirt i egyptisk bomull.

Handla Sunspel

Superga

Walter Martiny började tillverkar skor med vulkaniserade gummisulor redan 1911 och deras klassiska Superga 2750 har varit en ikon sedan dess. 2750 är en ledig sko som passar lika bra till en bomullskostym som ett par shorts på stranden.

Handla Superga

The Bespoke Dudes

Skapat av mannen bakom Italiens främsta blogg för skräddat herrmode, Fabio Attanasio, med fokus på tre grundprinciper; Hantverk, Arv och tidlöshet. Bågarna är gjorde för hand i Italien från solida block av acetat, formade till tidlösa designer med en modern tvist utan några kompromisser på kvalitén.

Handla The Bespoke Dudes

The Gigi

Boglioli-brödernas nya projekt The Gigi föddes ur en vilja att ständigt utveckla och utforska modevärlden, tämjandes på gränserna utan att göra avkall på stil. De lämnade det framgångsrika företaget Boglioli bakom sig och därför har alla Gigi-plagg deras motto inskrivet; ”Don’t look back”.

Handla The Gigi

Zanone

Den senaste tekniken med avant-garde experiment med naturliga tyger som ull, bomull och kashmir är vad som definerar Zanone, experterna på stickat från Slowear-familjen. Moderna kläder med en modern passform.

Handla Zanone